Att köpa valp från oss!

Vi har som ambition att föda upp sunda hundar till både kropp och knopp. Det vill säga hundar som har en sund fysik som fungerar till arbete. Vi jobbar för att bevara aussien som en brukshund, och med det menar jag en hund som kan och vill jobba, med och för sin förare i vått och torrt. En hund som jobbar självständigt och ändå vill samarbeta. Dessa egenskaper är mycket viktiga för en vallhund att ha och så även för en hund som ska fungera i våra svenska bruksgrenar.

Aussien är en arbetande hund och behöver få jobba. och med att jobba menar vi inte att gå långa skogspromenader när solen skiner. Det är en intelligent ras som behöver styrning i vilka jobb som är bra och önskvärda. om den inte får det är risken stor att den skaffar sig egna jobb som tex jaga cyklar, bilar, joggare, vakta saker eller personer på ett tråkigt sätt.

De hundar vi föder upp passar inte till ren sällskapshund, även om de är trevliga sällskapshundar när de fått jobba.

Vi säljer valpar till människor som vill jobba med sina hundar. Vi vill hålla kontakt med våra valpköpare. Vi bjuder in till kennelläger och vi  anordnar kull-MH som vi förväntar oss att alla försöker delta på. Vi finns som stöd och hjälp i träning. Vi förväntar oss att alla röntgar sina hundar vid dryga året och vi önskar att alla på något sätt, i någon gren försöker sig ut på tävlingsbanorna. Har man som ambition att tävla inom bruks har man företräde. Det är genom valpköparnas tävlande, genomförda prov och tester som vi får kullarna utvärderade.  

Vi har valparna inne i huset vi bor och de deltar i allt som händer och i det vi gör från ca 3 veckors ålder. De är ute mycket på vår tomt samt att de får åka på kortare bilturer till skogen. De lever tillsammans med våra andra hundar, katter och de kommer att ha sett får och höns!