Om oss

Kari[1].jpg-for-web-smallKontakt: Telefon, 0733-004612, mail, cari.hansson@hotmail.com        Symbol_GK_Avelsutbildning_Slutkorr
Familjen består av Lasse, Cari och våra två söner Edvin och Arvid(båda utflugna ur boet). Vi bor på ett ställe som ligger utanför Söderköping i det vackra Östergötland.

Förutom oss människor bor det här 5 hundar, 2 katter, 8 tackor, några tacklamm av korsningsras och höns av rasen skånsk blommehöna.

Det är jag, Cari som skriver här på hemsidan.

Jag har haft hundar omkring mig hela livet, jag började ”dressera” familjens golden retriver när jag var 7 år och på den vägen är det…

Min första egna hund var en långhårig collie, som var rädd för precis allt. Ändå var jag på bruksa med honom och jag startade honom till och med i lydnadsklass I. Jag fick blodad tand och ville mer, men insåg att collien inte ville, så jag köpte min första schäfer. Han var en mycket snäll hund, men inte så mycket mer. Han ställde upp på det mesta, men han räckte heller inte till när vi började komma upp i klasserna.

Efter honom följde 3 schäfrar till som av olika anledningar inte blev så gamla, en hade en trasig armbåge och en fick fel på bukspottkörteln. Den tredje hade jag som tävlingshund under många år och han var en mycket bra kompis.

När han började bli till åren började vi se oss om efter en annan ras, vi träffade på en aussie och vi var sålda. En sådan skulle vi ha!
Jag tog kontakt med Gun och Berndt Markert på kennel Mr Binks och vi fick köpa en tikvalp. Tyvärr blev vi tvungna att ta bort henne alldeles för tidigt, men då kom Majlis in i våra liv och inget var sig sedan likt!

Med Majlis har jag fått precis den hund jag alltid letat efter. Vi har tävlat mycket ihop och varit framgångsrika. Hon ställer upp på allt och håller ihop hela vägen. Gun och Berndt ”lånade” tillbaka henne och tog en kull efter henne 2006 och då kom Becky in i våra liv. Becky är Arvids hund, som jag ”lånar”. Han har inte riktigt intresse för tävlingar ännu och när jag väntat ut honom ett tag, satte jag igång henne. Jag måste säga att arbetsmässigt slår hon Majlis med hästlängder! Sedan är och förblir Majlis min ögonsten och Becky förblir Arvids hund, men jag älskar att jobba med den hunden!!!
Arvid har ställt ut henne en del och de har gått en agilitykurs under hösten vilket nog är deras ”grej”.

Under alla min tonårs år jobbade jag som kennelflicka, dels på en collie kennel, en greyhound kennel och en shiba kennel. På ett hundpensionat och på en karantän, när det fortfarande fanns.
Jag umgicks även mycket med en schäferuppfödare och alla utom min första schäfer kom från den kenneln. Vilket gör att min erfarenhet av hunduppfödning är ganska stor.
Dräktiga tikar har jag haft i min vård ett par gånger, men lämnat över dem när det varit dags till någon annan. Nu har jag även haft 5 egena kullar vilket varit otroligt spännande, att vara med hela vägen!

Jag har gått den utbildning som SKK har för blivande uppfödare, den var jättebra och mycket nyttig.

Jag arbetade i styrelsen för Svenska Australian Shepherd klubben, som sekreterare i nio år! Väldigt roligt och intressant och jag hoppas att jag var till någon nytta!

Jag är sekreterare i styrelsen för Söderköpings brukshundklubb och är suppleant i styrelsen för Östgöta distriktet i SBK.

Ja det var en hel del om mig och mitt hundliv!