Becky

Becky2.JPG-for-web-normal
SELCh Mr Binks Blue Alert ”Becky”.

DOB: 2006-07-22 /2022-06-06

Blue merle w/c

NBT

HD/AA

ED/ua

ögon/ fria till 2012-12

Höjd: 47 cm

Vikt: 16 kg

Becky är en otroligt snabb och rolig hund att jobba med, hon är klicker tränad och erbjuder beteenden många gånger snabbare än jag hinner med! Hon är otroligt fokuserad på det hon håller på med och det finns inte mycket som stör henne.
Hennes lydnadsträning började ganska sent, då det var meningen att hon skulle vara Arvids hund. Efter ett tag visade det väl sig att han är mer intresserad av att ”bara” umgås med hundar och lydnadträningen var för precis för honom. Jag kunde inte hålla fingrarna i styr, utan började mer och mer ta med henne i Majlis och min träning.
Becky är på många områden ännu roligare att jobba med än vad Majlis är och jag tror att hon har en ännu större potential, det gäller bara att lyckas nå ända fram med den stadgeträning vi nu börjat. Hon har ju så förfärligt bråttom och att vara stilla är inte det som ligger närmast tillhands för henne. Kan jag nu bara förstärka på rätt ställe så att hon får in att det är en uppgift att vara stilla precis som alla andra moment är en uppgift, så kommer mycket av de poängavdrag vi haft på tävlingar försvinna. Inte för att vi haft så mycket avdrag, det har varit nollor för tjuvstarter!

Beckys passion är att spåra, hon kan följa ett spår hur länge som helst med svåra terrängskiften och i olika väderförhållanden. Utmaningen här, har varit att få henne att tycka att det är värt att stanna upp och plocka apporter, när man med hennes sätt att se, bara kan visa att ”här ligger något” och så vidare! Becky har nu certpoäng i elitklass spår!
Eftersom jag gillar sök också, så får hon även träna och tävla i det. Även där visar hon på att hon kan hålla fokus på arbetet och på mig. I söket har utmaningen varit att få henne att inte bara använda benen till att springa utan att faktiskt använda huvudet och förstå att man kan spara på stegen om man har en strategi i springandet! När hon väl köpte den tanken har det mesta löst sig och när vi tävlade lägreklass nu i höstas fick hon betygen 9- 9,5 och de avdragen vi fick var mitt fel. Jag var så himla nervös, så jag tjatade/pratade för mycket under transporterna… Snopet, men sant…
Becky har även startat i högreklass sök och är godkänd.

Becky har som pensionär nu startat en ny karriär inom NoseWork och har genomfört doftprov på eukalyptus med godkänt resultat, så nu ska vi prova att börja tävla! Beckys debut gick riktigt bra. Tyvärr missade vi fordonssöket, så det blev bara 75 poäng av 100 möjliga och därmed inget diplom, men oj så roligt hon tyckte det var att få tävla igen!!!

Nu har Becky även fått prova på att spåra viltspår och gjorde ett superfint anlagsprov!!! Så nu jobbar vi mot championatet!!!

 

Becky ställdes ut för Anita Lindroos 090913 och fick kritiken:

– Bra storlek, mycket god typ.
– Välformat huvud med bra ögon, öron och bett.
– Stram rygg.
– Bröstkorgen kunde vara kraftigare.
– Bra benstomme.
– Lite rak överarm. 
– Bra vinklad bak.
– Bra färg och päls.
– Rör sig bra.
– Hon fick en 1:a i bruksklass.